Inviste nunha guía de campo para a área onde buscarás as plantas.
Estas guías provén fotografías e descricións para axudarnos a aprender.
Lava calquera alimento exhaustivamente, especialmente se provén dun lugar próximo a unha ruta, onde puido ser regado con pesticida ou herbicida. Os caracois transmiten moitas bacterias nas plantas.
Evita calquera froita ou calquera outra planta que pareza ter fungos ou estea demasiado madura. Os alimentos silvestres ás veces forman toxinas nesa instancia que poderían envelenarche.
Proba de comestibilidade
1.- Utiliza a proba de comestibilidade universal antes de inxerir unha substancia descoñecida. Comeza separando a planta en partes: raíz, follas, talos e froito. Úleos para detectar calquera aroma desagradable, que é un indicio de non comestibilidade.
2.- Coloca unha porción de alimento na parte interior do teu cóbado para probar a reacción ao contacto. Se despois de 15 minutos, non tes unha reacción na pel, prepara unha pequena porción para inxerila. Leva unha porción cara ao teu labio inferior para probar a reacción. Se non pasa nada despois de 3 minutos, colócao na túa lingua durante 15 minutos.
3.- Mastiga o alimento se non tiveches reacción e mantenlo na túa boca durante outros 15 minutos. Se non tes reacción, traga. Espera oito horas. Se aínda non sofres unha reacción, come un cuarto de cunca do alimento e espera outras oito horas. Se aínda non sufriches reacción, é seguro que consumas ese alimento. Se se che presenta unha reacción adversa, bebe moita auga e induce o vómito.
Afástate das plantas descoñecidas que teñan zume leitoso (agás os dentes de león); leguminosas, bulbos ou sementes dentro de vaíñas; un sabor amargo ou xabonoso; espiñas ou pelos finos; follaxe similar ao aneto; aroma similar á améndoa; cabeza de gran cor rosa, esporas de cor púrpura ou negra; ou un patrón de crecemento de tres follas. É máis probable que estes tipos sexan velenosos.
Ningún comentario:
Publicar un comentario