É de orixe sudamericana e os arqueólogos encontraron que se cultivaba en Perú hai 4.500 anos. Utilizase por Europa como planta decorativa nos xardíns.
Actualmente en Colombia, mediante procesos de agroindustria rural extráese o amidón de achira, o cal á súa vez é utilizado para a elaboración de biscoitos de achira e outros produtos artesanais como bizcochuelos, pan de sagú, colacións e coadas
Achira, provén do termo quechua Achuy, cuxo significado primario é "esbirro". A achira tamén é coñecida en Colombia como sagú ou chisgua, en Venezuela como capacho ou maraca (en a Costa de Paria "Zulú" ou "Pericaguá"), en Perú e Ecuador como achera ou atzera (ou atcera), en Brasil como biri. En México coñéceselle como acaxochitl e papantla.
Actualmente en Colombia, mediante procesos de agroindustria rural extráese o amidón de achira, o cal á súa vez é utilizado para a elaboración de biscoitos de achira e outros produtos artesanais como bizcochuelos, pan de sagú, colacións e coadas
Ningún comentario:
Publicar un comentario